Archívum
MEGHÍVÓ MediKlaszter közgyűlésre PDF Nyomtatás E-mail
2011. november 25. péntek, 12:02

A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter (MediKlaszter) 2011. december 15. (csütörtök), 10:00 - 13:00 óra között közgyűlést tart.
Helyszín: Lurdy konferencia központ (térkép mellékelve)
Regisztráció: 9:30 órától

A közgyűlés tervezett programja:
10:00 –


1) Javaslat a MediKlaszter SZMSZ módosítására, új társelnökök és FB tagok
megválasztása (a most érvényes SZMSZ, és a módosító javaslat mellékelve)
Előadó: Dr. Steiner Arnold, elnök

2) Javaslatok Kormány és a MediKlaszter tagvállalatok között tervezett versenyképességi
megállapodáshoz. (szerződés-tervezet mellékelve), és az „AIK 2011” jelű új
Akkreditációs pályázatból adódó feladatok megbeszélése (a MediKlaszter pályázati
stratégiája - mellékelve).
Előadó: Dr. Steiner Arnold, elnök

HOZZÁSZÓLÁSOK, JAVASLATOK
12:30 –

3) A MediKlaszter elmúlt évi munkája, eredményei (a KMOP-1.5.2. pályázat
végrehajtása),
Előadó: Hoffmann Pál, főtitkár

4) Tájékoztató az Első Magyar Klaszter Beszerzési Szövetség elindulásáról.
Pécs László, Klaszter Trade Kft. ügyvezető

13:00 –

Ebéd

 

Személyes megjelenésre számítunk, ill. halaszthatatlan elfoglaltság esetén meghatalmazott képviselőt kérünk küldeni!
A részvételről visszajelzést az Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címre várjuk!

Dr. Steiner Arnold, elnök
MediKlaszter

 
Megjelent a TIOP-2.2.2/C/10/1 jelű, „ A Perinatális Intenzív Centrumok és az Intenzív Neonatológiai Osztályok műszaki fejlesztése” című pályázat PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 07. kedd, 07:49

4 milliárd Ft támogatási kerettel megjelent a TIOP-2.2.2/C/10/1 jelű, „ A Perinatális Intenzív Centrumok és az Intenzív Neonatológiai Osztályok műszaki fejlesztése” című pályázat

Pályázatot nyújthatnak be az orvos technológiai eszközpark korszerűsítésére és a kapcsolódó, központosított működést támogató információtechnológiai fejlesztésekre a konvergencia régiókban III. szintű Perinatális Intenzív Centrumot működtető egészségügyi szolgáltatók vagy fenntartóik, tulajdonosaik, továbbá olyan Intenzív Neonatológiai Osztályt működtető egészségügyi szolgáltatók vagy fenntartóik, tulajdonosaik, amelyek 50 km-es vonzáskörzetében nem működik III. szintű Perinatális Intenzív Centrum

BŐVEBBEN

 
Európai színvonalú lesz a hazai mentésirányítás PDF Nyomtatás E-mail
2010. szeptember 02. csütörtök, 11:25

Szombaton írták alá a Mentésirányítási rendszer fejlesztése illetve a Közép-magyarországi régió egészségügyi informatikájának fejlesztése című, egymással összefüggő uniós kiemelt projektek támogatási szerződéseit. A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program által támogatott fejlesztésre 3, 5 milliárd forintot, míg a Közép-magyarországi régióban megvalósuló beruházásra 591 millió forintot fordíthat a mentőszolgálat. A két kiemelt program úgynevezett tükörprojekt, tehát egyszerre valósulnak meg. Két év múlva olyan mentésirányítási rendszer működhet Magyarországon, amely megfelel a szigorú európai uniós normáknak is.

BŐVEBBEN...

 
KMOP-2009-1.1.3/C Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása PDF Nyomtatás E-mail
2010. augusztus 02. hétfő, 08:32

A konstrukció célja azon akkreditált klaszter tagvállalkozások innovációs tevékenységeinek támogatása, amelyek meglévő K+F eredményre (prototípus vagy termék) új vagy jelentősen javított, korszerű, magas értéket képviselő, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kidolgozását, piaci bevezetését vállalják.

Alapadatok

Pályázati kód:

KMOP-2009-1.1.3/C

Támogatás megnevezése:

KMOP-2009-1.1.3/C Akkreditált klaszterek vállalati innovációjának támogatása

Támogatás formája:

vissza nem térítendő

Támogatás elnyerésének módja:

pályázat

Forrás megnevezése:

Európai Regionális Fejlesztési Alap

Forrás összege:

1 400 000 000 .- HUF

Beadás kezdete:

2010.01.06.

Beadási határidő:

2010.08.30.

Elérhetőség:

Pályázati dokumentáció

Támogatás célja:

A konstrukció célja azon akkreditált klaszter tagvállalkozások innovációs tevékenységeinek támogatása, amelyek meglévő K+F eredményre (prototípus vagy termék) új vagy jelentősen javított, korszerű, magas értéket képviselő, piacképes termékek, szolgáltatások, technológiák kidolgozását, piaci bevezetését vállalják.

Kedvezményezettek köre:

Jelen pályázati konstrukcióra pályázhatnak a cégbíróságon bejegyzett: · gazdasági társaságok (kivéve non profit gazdasági társaságok), · szövetkezetek, feltéve, hogy · kettős könyvvitelt vezetnek, és · nem tartoznak az EVA hatálya alá és · valamely akkreditált klaszter tagvállalatai.

Támogatási feltételek/
A támogatható tevékenységek köre:

Jelen Pályázati felhívás és útmutató keretében az alábbi tevékenységekre lehet pályázni: 1. Kísérleti fejlesztés: az alkalmazott (ipari) kutatás eredményének tervekbe foglalása, azaz új vagy továbbfejlesztett termékek, eljárások, szolgáltatások tervezése (ide tartozik a kereskedelmi felhasználásra nem kerülő prototípus elkészítése is), azzal, hogy nem minősül kísérleti fejlesztésnek a termékeken, termelési eljárásokban, folyamatokban, létező szolgáltatásokon végzett rutinszerű változtatás, még ha az az adott termék, eljárás, folyamat vagy szolgáltatás fejlődését is eredményezi, de termékek, eljárások és szolgáltatások kísérleti gyártása és tesztelése szintén ebbe a körbe tartozik, amennyiben azokat nem lehet felhasználni vagy átalakítani ipari vagy kereskedelmi alkalmazás vagy hasznosítás céljából. 2. Marketing: azon tevékenységek összessége, amelyek a vállalkozás által létrehozott új vagy továbbfejlesztett termék, technológia, szolgáltatás piacon történő megjelenését szolgálják. Kizárólag a termék-, technológia-, szolgáltatásfejlesztésig tartó marketing tevékenység támogatható! Az első pontban szereplő tevékenység (kísérleti fejlesztés) kötelezően részét kell képezze a benyújtott pályázatnak. Kísérleti fejlesztésre a K+F projekttámogatás jogcím keretében lehet pályázni. Marketing tevékenységre kizárólag csekély összegű (de minimis) támogatás nyújtható.

Támogatás mértéke (%):

25
Részletek a pályázati dokumentációban.

Támogatás minimum összege:

15 000 000.- HUF

Támogatás maximum összege:

350 000 000.- HUF

Támogatható projektek száma:

15 - 20

Kiíró szervezet:

Neve: Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
Címe: 1077 Budapest, Wesselényi u. 20-22.
Tel.: (40) 638-638 (1) 474-9180
Fax.: (1) 474-9191
Honlap: www.nfu.hu
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. Ez az email cím védett a spam robotoktól, a megtekintéséhez engedélyezni kell a Javascriptet.

Közreműködő szervezet:

Neve: Magyar Gazdaságfejlesztési Központ Zrt
Címe: 1139 Budapest, Váci út 81-83.
Tel.: 40/200-617
Fax.: 1/4658-503
Honlap: www.magzrt.hu

 
« ElsőElőző1234KövetkezőUtolsó »

1. oldal / 4