INNOVÁCIÓS CENTRUM MENEDZSMENT  

Klasztertörténelem
Tagok bemutatása
Fejlesztési koncepció
Innovációs tevékenység
Klaszter Hírek

ELÉRHETŐSÉG
 

H-1097 Bp. Illatos út 9.

 H-1097 Bp. Illatos út 9.
+36 (1) 280-6342
+36 (1) 280-6336
info@mediklaszter.hu

  

MediKlaszter sikeres pályázatai

A MEDICOR Elektronika Zrt.-nél Újszülött nyitott inkubátor (reanimációs és melegítő asztal) prototípusának kifejlesztése” valósul meg EU támogatással, a Közép-magyarországi régióban, a cég budapesti telephelyén.

 

A MEDICOR Elektronika Zrt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési forrásból 52.029.000 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert, a Közép-magyarországi Operatív Program keretén belül kiírásra került Akkreditált Klasztertagok vállalati innovációjának támogatása tárgyú pályázaton, az Új Széchenyi Terv keretében.

 

A saját eszközzel együtt, 86,0 millió forint összköltséget meghaladó fejlesztésből nemcsak egy új nyitott inkubátor, újszülött újraélesztő és melegítő készülék prototípusa jön létre, hanem új export piacokat és munkahelyeket is teremtenek.

 

A MEDICOR Elektronika Zrt. – a 30 vállalkozást összefogó Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) tagjaival - az Új Széchenyi terv kiemelt területén, az Egészségiparban és azon belül az innovatív orvosi műszergyártásban dolgozik. A cég azon magyar tulajdonú kkv. közé tartozik, amely saját szakmai tevékenységével és a MediKlaszter tagvállalatokkal együttműködve, kórházi, klinikai és otthoni orvosi műszereket, készülékeket fejleszt, gyárt és értékesít. A cégnek jelentős, és dinamikusan bővül, szélesedik az export tevékenysége. A MEDICOR® márkanév nagyon ismert és elismert az orvosi műszergyártásban belföldön és külföldön. A társaság kiváló referenciákkal rendelkezik itthon (orvosegyetemi klinikák, kórházak) és a nemzetközi piacon (közel 30 országba szállít termékeket).

A magyar orvosok igényei és az újszülöttek egészségének szükséglete, a nemzetközi versenyek (tenderspecifikációk) megkövetelik, hogy a MEDICOR® kifejlesztett és gyártott újszülött-gyógyászati termékei világszínvonalúak legyenek, hogy a társaság a készülékeit rendszeresen, állandóan megújítsa, fejlessze.

A MEDICOR Elektronika Zrt.-nek uniós támogatással lehetősége nyílik egy felépítésében, szolgáltatásaiban és megjelenésében is új, korszerű, minden orvos-szakmai igényt kielégítő nyitott inkubátor prototípussal jelenjen meg a piacokon. A fejlesztéssel több, mint 40 magyar munkahelyet tudnak megtartani, és újak létrehozását tervezik.

A cégről és a fejlesztésekről bővebb információ a www.medicor.hu portálon olvasható. 

 

 
Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter www.mediklaszter.eu