INNOVÁCIÓS CENTRUM MENEDZSMENT  

Klasztertörténelem
Tagok bemutatása
Fejlesztési koncepció
Innovációs tevékenység
Klaszter Hírek

ELÉRHETŐSÉG
 

H-1097 Bp. Illatos út 9.

 H-1097 Bp. Illatos út 9.
+36 (1) 280-6342
+36 (1) 280-6336
info@mediklaszter.hu

  

A MediKlaszter vállalatainak sikere Moszkvában


 


A MediKlaszter kiállítási standja
A Budapest Innopolisz Fejlesztési Pólus Program keretében létrejött Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter), a düsseldorfi üzleti eredményeket követően sikeresen szerepelt a 19. nemzetközi egészségügyi szakkiállítás és vásáron („ZDRAVOOHRANENIE” 2009) is.

A gyógyászati kiállítás 2009. december 7 - 11 között került megrendezésre Moszkvában. Közel 50 ezer négyzetméteren, 40 országból több mint 1000 vállalat fogadta a látogatókat a legnagyobb oroszországi orvosi műszereket, orvosi technikai felszereléseket és a gyógyszeripar legújabb vívmányait bemutató üzleti vásáron.

A kiállításon a magyar vállalatok fő célja az elvesztett FÁK országokbeli piaci lehetőségek visszaszerzése volt. Az orosz cégekkel folytatott eredményes tárgyalások, a létrejött megállapodások bővítették az exportpiaci lehetőségeket a magyar vállalatok által kifejlesztett és gyártott kórházi- és orvostechnológiai készülékek és eszközök számára.

A MediKlaszter alapító tagjai a Medicor Elektronika Zrt. által, több klaszter tagvállalat
kutató - fejlesztő együttműködésében kifejlesztett és Magyar Termék Nagydíjat is elnyert csecsemőinkubátorral, valamint az INNOMED Medical Zrt., - többek között -  a világon elsőként GSM-el szerelt EKG készülékkel, röntgen generátorral jelent meg a vásáron.

A kiállításon az ITD Hungary szervezésében további 7 vállalat, önállóan a 77 Elektronika Kft. is képviselte a magyar innovációs ipart.

 

 

 
Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter www.mediklaszter.eu