INNOVÁCIÓS CENTRUM MENEDZSMENT  

Klasztertörténelem
Tagok bemutatása
Fejlesztési koncepció
Innovációs tevékenység
Klaszter Hírek

ELÉRHETŐSÉG
 

H-1097 Bp. Illatos út 9.

 H-1097 Bp. Illatos út 9.
+36 (1) 280-6342
+36 (1) 280-6336
info@mediklaszter.hu

  

A MediKlaszter sikerei a Medica 2009 kiállításon

A Budapest Innopolisz Fejlesztési Pólus Program keretében létrejött Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) sikeresen szerepelt a düsseldorfi Medica 2009 orvostechnikai kiállításon.

A MediKlaszter alapító tagja a Medicor Elektronika Zrt. által, több klaszter tagvállalat kutató-fejlesztő együttműködésében kifejlesztett és Magyar Termék Nagydíjat is elnyert csecsemőinkubátorok exportjára több tízezer euró értékben kötött szerződést kínai partnerekkel.

A MEDICOR Elektronika Zrt. mellett, az INNOMED Medical Zrt. a fővárosi klaszter tagvállalata is versenyképes, innovatív termékeivel, a világon elsőként GSM-el szerelt EKG készülékkel, röntgen generátorral jelent meg a vásáron.

Az ITD Hungary standján összesen 9 vállalat állított ki klinikai csecsemő inkubátort, nővérhívó-berendezést, elektrofiziológiai készüléket, fiziológiai és farmakológiai labor műszert, valamint női intim higiéniás termékeket.

A Medica kiállítást idén 40. alkalommal rendezték meg. Több mint 120 ezer négyzetméteren, csaknem 4 200 kiállítóval fogadta a látogatókat. A szakkiállításon közel 140 ezren voltak kíváncsiak a legújabb, innovációs fejlesztésekre. A MediKlaszter 25 tagvállalata és hálózatának 60 tagja a tárgyalások sikerének eredményeképpen, várhatóan az amerikai, indiai és közel-keleti piacokon is megjelenhet új fejlesztésű termékeikkel.

 

 

 
Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter www.mediklaszter.eu