INNOVÁCIÓS CENTRUM MENEDZSMENT  

Klasztertörténelem
Tagok bemutatása
Fejlesztési koncepció
Innovációs tevékenység
Klaszter Hírek

ELÉRHETŐSÉG
 

H-1097 Bp. Illatos út 9.

 H-1097 Bp. Illatos út 9.
+36 (1) 280-6342
+36 (1) 280-6336
info@mediklaszter.hu

  

Együttműködési megállapodását írt alá Széchenyi István Egyetem és a MediKlaszter

2016.04.06 –án a Széchenyi István Egyetem (SZE) és Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter (MediKlaszter) együttműködési megállapodását írt alá, amelyben célul tűzték ki a hazai medikai cégek és az egyetemi műszaki oktatás szorosabbra fűzését.Együttműködési megállapodást írt alá Prof. Dr. Földesi Péter a Széchenyi István Egyetem (SZE) rektora, Dr. Steiner Arnold, a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter (MediKlaszter) elnöke, a MEDICOR Zrt. vezérigazgatója, valamint a klasztermenedzsment részéről Tóth Zsolt ügyvezető igazgató április 6.-án szerdán Győrben a 7. alkalommal megrendezett Regionális Innovációs Kiállításon. A jövőben elsősorban innovációs és oktatási tevékenységben, közös kutatás-fejlesztési programokban működik együtt a SZE és a MediKlaszter. Az együttműködési megállapodás szakmai programjában meghatározott célok segíteni fogják az egyetemi kutatókat és oktatókat, a magyar orvostechnikai gyártókat, valamint a kormányzat oktatást és egészségügyet érintő törekvéseit az oktatásban és egészségiparban érintettek számára érdekeket teremtve.

Az együttműködés keretében a partnerek fejleszteni kívánják a hazai orvosi műszerek, termékek szakmai ismertetését, bemutatását annak érdekében, hogy az egészségügyi mérnöki mester képzésben résztvevő hallgatók már az egyetemi évek alatt elsajátíthassák a magyar high-tech orvosi berendezések készségszintű használatát. A legdinamikusabban fejlődő innovatív orvostechnikai iparág megismertetése céljából a képzés keretében intenzívebbé teszik a MediKlaszter tagoknál a gyárlátogatások szervezését.

A partnerek folyamatosan együttműködnek fejlesztésekben, innovációban, a MediKlaszter tagok által fejlesztett orvosi termékek, műszerek, gyakorlati megismertetésében, kipróbálásában és tesztelésében. A közös értékek és érdekek mentén, a tudományos együttműködés fejlesztése keretében kialakításra kerülő programjaik megvalósításához közös K+F+I pályázatok kidolgozását tűzték ki célul az együttműködő partnerek.

A Kormány „Gyógyító Magyarország – Egészségipar” kiemelt gazdaság stratégiájához csatlakozva a SZE szükségesnek tartja és a MediKlaszter segíti az egészségügyi mérnöki mesterképzés elindítását, ezzel a kezdeményezéssel a felek elősegítik az országos szinten hiánypótló oktatási program elindítását.


Letölthető sajtóközlemény

 

 

 
Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter www.mediklaszter.eu