INNOVÁCIÓS CENTRUM MENEDZSMENT  

Klasztertörténelem
Tagok bemutatása
Fejlesztési koncepció
Innovációs tevékenység
Klaszter Hírek

ELÉRHETŐSÉG
 

H-1097 Bp. Illatos út 9.

 H-1097 Bp. Illatos út 9.
+36 (1) 280-6342
+36 (1) 280-6336
info@mediklaszter.hu

  

Együttműködési megállapodást írt alá Pécsi Tudományegyetem és Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Akkreditált Innovációs Klaszter

Együttműködési megállapodást írt alá Prof. Dr. Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem (PTE) rektora, Dr. Steiner Arnold, a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter (MediKlaszter) elnöke, a MEDICOR Zrt. vezérigazgatója, valamint a klasztermenedzsment részéről Tóth Zsolt ügyvezető igazgató kedden délelőtt Pécsett. Elsősorban innovációs és oktatási tevékenységben, kutatás-fejlesztési programokban működik együtt a jövőben a PTE és a MediKlaszter.


Az együttműködési megállapodás szakmai programjában meghatározott célok segíteni fogják az egyetemi kutatókat és oktatókat, a magyar orvostechnikai gyártókat, valamint a kormányzat egészségügyet érintő törekvéseit az egészségiparban érintettek számára érdekeket teremtve.Az oktatási együttműködés keretében a partnerek fejleszteni kívánják a hazai orvosi műszerek, termékek szakmai ismertetését, bemutatását annak érdekében, hogy az orvostanhallgatók már az egyetemi évek alatt elsajátíthassák a magyar high-tech orvosi berendezések készségszintű használatát. Az orvostechnikai iparág megismertetése céljából a képzés keretében intenzívebbé teszik a gyárlátogatások szervezését.


A partnerek folyamatosan együttműködnek fejlesztésekben, innovációban, a MediKlaszter tagok által fejlesztett orvosi termékek klinikai kipróbálásában és bevezetésében. A közös értékek és érdekek mentén, a tudományos együttműködés fejlesztése keretében kialakításra kerülő programjaik megvalósításához K+F+I pályázatok kidolgozását tűzték ki célul az együttműködő partnerek.


A PTE szükségesnek tartja és a MediKlaszter segíti az orvosképzésben a Medical Technology Intézet/Képzés Program kidolgozását.


A Pécsi Tudományegyetem (PTE) oktatástól elválaszthatatlan feladata a nemzetközileg is versenyképes kutatás művelése, kutatóegyetemi jelleg megőrzése. A PTE célja, hogy továbbra is az ország magas presztízsű, a tudományt és társadalmat egyaránt szolgáló, nemzetközi színvonalú kutató-fejlesztői központja maradjon. Az Egyetem hazai és nemzetközi kutatási programjaiban megvalósuló kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység egyaránt átfogja az ismeretbővítő és a problémamegoldó kutatást, a termék- és szolgáltatásfejlesztést. Az Egyetem kutatási, fejlesztési, innovációs tevékenysége nemzetközi szinten jelentős, a hazai viszonylatban pedig meghatározó.


A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter (MediKlaszter) olyan gazdasági társaságok klasztere, amelyek orvostechnikai termékek fejlesztésével, előállításával, egészségipari szolgáltatásokkal foglalkoznak. A MediKlaszter tagvállalatainak száma 35, a cégek kivétel nélkül hazai mikro-, kis- és közepes vállalkozások (KKV), együttesen a magyar orvostechnikai ipar meghatározó szereplői. A vállalatok olyan orvosi berendezések és eszközök gyártásával és szolgáltatások fejlesztésével foglalkoznak, melyek hozzásegítik az egészségügyet kitűnő minőségű készülékekhez és technológiákhoz.


A MediKlaszter idén harmadszor lett „Államilag Akkreditált Innovációs Klaszter”, a hazai medtech iparág meghatározóan magyar tulajdonú, tradicionális, ugyanakkor high-tech (innovatív, exportképes) ágazat képviselője. A MediKlaszter célja a 100 éves magyar orvostechnikai iparág versenyképességének növelése, az egészségipari innovációs környezet fejlesztése, szakmai hálózatépítéssel az iparág hagyományainak folytatása, kultúrájának megőrzése és felemelése. E cél érdekében a MediKlaszter együttműködik a magyar tudomány és a kormányzat képviselőivel.

A meghívó (pdf formátumban) az eseményére az alábbi linken érhető el.

 

 

 
Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter www.mediklaszter.eu