INNOVÁCIÓS CENTRUM MENEDZSMENT  

Klasztertörténelem
Tagok bemutatása
Fejlesztési koncepció
Innovációs tevékenység
Klaszter Hírek

ELÉRHETŐSÉG
 

H-1097 Bp. Illatos út 9.

 H-1097 Bp. Illatos út 9.
+36 (1) 280-6342
+36 (1) 280-6336
info@mediklaszter.hu

  

Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter „Akkreditált Innovációs Klaszter” 3x

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a címet átadó rendezvényen, 2015.03.16 –án ünnepélyes körülmények között az Nemzetgazdasági Minisztériumban jelentette be, hogy a Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) akkreditált innovációs klaszter pályázaton immáron 3x nyerte el a megtisztelő „Akkreditált Innovációs Klaszter” címet.

A Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter az Klaszter Akkreditációs Testület döntése alapján 2014. december 12. - 2016. december 12. közötti időszakban jogosult az „Akkreditált Innovációs Klaszter” cím használatára.

A nemzetgazdasági miniszter szavai szerint a „globális verseny a termelés minden területén átrendezte a vállalatok, kutatóhelyek, és helyi önkormányzatok közötti viszonyt. A klaszter vállalati versenyelőnyöket erősítő üzleti szerveződés, amelynek jelentősége egyre jobban felértékelődik, mivel már nem egyes vállalatok, hanem globális értékláncok, stratégiai szövetségek, és együttműködő vállalatcsoportok versenyeznek egymással - mutatott rá. A cím iránt egyre nagyobb az érdeklődés, a közép-kelet-európai országok közül egyedül Magyarországon működik klaszterminősítési rendszer - a miniszter szerint jól látszik, hogy ebben a tekintetben a versenytársak előtt jár az ország.”

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár elmondta: „A klaszterfejlesztés vállalkozásfejlesztési eszköz, a hálózati együttműködések támogatása ezért a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP) fog történni. A GINOP kerete 2014-2020 között több mint 2700 milliárd forint. 2015-ben közel 70 pályázati konstrukcióban mintegy 830 milliárd forint összegben nyílnak meg támogatási lehetőségek a gazdasági szereplők számára - tette hozzá. Tájékoztatása szerint az első klaszterpályázat az év közepén, várhatóan nyáron jelenik meg mintegy 2 milliárd forintos keretösszeggel a 2015-16-os évekre, ami a professzionális klaszterszervezetek minőségi szolgáltatás nyújtásának támogatását célozza”.


 

 

 
Magyar Medikai Gyártók és Szolgáltatók Klaszter www.mediklaszter.eu